Mamma Marias Blogg

Direktlänk till inlägg 6 juli 2015

Tips på att känna lycka.

Av Maria - 6 juli 2015 10:45

Vid det här laget bör dom flesta veta detta, men jag gissar på att det faktiskt finns dom där ute som inte vet.Men det är väl så man ska tänka när man berättar eller förklarar något för någon. Som att personen inte vet något alls om det man ska berätta.För på det sättet utesluter man inte något viktig utan får med all viktig information.

 

Vi mår bra av att motionera, träna, röra på oss! Allt som krävs är faktiskt 7 minuter per dag, det ska räcker för att det ska påverka vårat välbefinnande. Det handlar inte om att gå ner i vikt, utan skapa ett hälsosamt mående. Jag läste någonstans att i dagens läge är det en femtedel av alla människor som plågas av social oro och ångest. (sen vet jag inte hur sant detta är, men det skullle inte förvåra mig).


Att sova är också bra, viktigt, genom att sova/mer gör så att du blir mindre känslig för negativa känslor. Sömn reparerar även kroppen. Sömn påverkar oss positivt! Dom som inte får ordentligt med sömn har svårt att minnas välbehag och det negativa och dystra tar över istället. Vilket jag skulle kunna tro att i slutendan lätt resulterar till depiressioner i längden. Så beroende på hur du sover eller hur länge du sover påverkar ditt mående, din dag, ditt liv.

Har du problem med sömnen rekomenderar jag att du söker hjälp. Alla behöver sömn.

 

Familj och vänner bör prioriteras högt då detta även gör männsikan lyckig, pengar och arbete bör inte prioriteras på samma nivå eller högre. Vilket vissa kanske gör och tror att ska leda till lycka. Jag läste att en sköterska hade spelat in vad dom som ligger på dödsbädden ångrar mest, att umgås med sina nära och kära fanns med på topp fem. Vi människor mår bra att vara med våra nära och kära.

 

Och så var de det här med temperaturer, att maxa ditt mående genom att gå ut och få frisk luft och om temperaturen ute då även ligger på 13,9 grader ska detta göra dig lyckligare och må bättre. Det räcker att vara ute 20 minuter en solig dag för att boosta ditt humör! Det gör även så att du har lättare att tänka i större sammanhang och ditt arbetsminne förbättras! Är det inte helt fantastiskt vad lite natur faktiskt kan göra för ditt mående!!! 

 

Vi människor mår faktiskt även bra av att hjälpa andra! Genom att ge din tid för att hjälpa någon annan ca. 2 timmar i veckan/ i ett år ger oss känslan av lycka. Så ut och volontära eller hjälp nära och kära som behöver din hjälp. 

 

Ni kanske har hört att ni ska le för att känna välbehag eller att känna er lyckligare. Detta stämmer till en vis del. För att detta ska fungera bör du även ha positiva tankar när du ler, annars blir det motsatt effekt på dit leende och du känner dig mer nere. Så ut och le och tänk på något som gör dig glad! Att le med positiva tankar gör faktiskt så att du reducerar smärta, förbättrar dit minne och ditt humör höjs. Är det inte fantastiskt vad ett leende kan göra!?

 

Vill du resa? Det vill jag! Jag har många gånger planerat resor i huvudet. Visste ni att detta är ett perfekt sätt att höja dit mående och få dig att känna lycka. Att bara planera resan, du behöver inte ens utföra den! Bara genom att du planerar resan/tänka på den ger oss åtta veckors lyckorus!!!! Wow! Inte sant! Är det inte helt otroligt!?

 


Meditation så som mindfulness ökar även ditt mående. Din stressnivå minskar, du focuserar bättre, gör oss mer uppmärksamma och gör oss lugna vilket i det långa loppet ger oss långsiktig lycka + att det ger snabba resultat, det tar bara några minuter och du känner välbehag och lugn. Meditera mera!

 


Har du ett jobb som är långt bort, då rekomenderar jag att flytta närmare jobbet om det är möjligt. Tydligen drar det ner på humöret genom att pendla en längre sträcka till jobbet. Detta enligt några schweiziska ekonomer som har studerat effekterna med pendling. 

 


Skaffa en tacksamhetsbok, en bok som du skriver ner tre saker som du är tacksam över varje dag. Kanske något du börjar dagen med att göra, eller avslutar dagen med. Detta ska förbättra ditt humör och minska depiression. 

 

 

Vad tror ni? Kan detta vara något som är värt att testa? Är ni villiga att testa för att nå lyckan, för att höja ert mående?

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Hejsan

6 juli 2015 12:20

Läst din blogg några gånger. Av dem inlägg jag sett så fokuserar du på lösningen och inte problemet, till skillnad från nästan alla andra bloggar. Älskar det! :) Håll fast vid det. Behövs fler som du! Hoppas bara andra kan läsa och ta åt sig något. :)

Maria

6 juli 2015 12:25

Tack vad glad jag blir! Vad roligt att du gillar det jag skriver. Då jag själv lätt mår dåligt försöker jag focusera på det positiva och skriver det jag känner för och som jag själv skulle vilja läsa. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 30 oktober 2015 08:14

            Vad är bipolär sjukdom eller även så kallad manodepressivitet? Och vilka har det eller får de/ utvecklar det?   Detta var mina frågor idag igår och en hög dagar innan dess. Jag har googlat, läst på, sett på dokumentärer a...

Av Maria - 30 oktober 2015 07:07

Jag har varit inne i en låg period ett tag nu. Jag tappade helt skrivandet. Men idag fick jag för mig att jag skulle skriva ett inlägg. Dock om något helt annat än vad jag kommer skriva om nu. Jag möttes nämligen av nio nya kommentarer. Kul! Vissa ha...

Av Maria - 11 juli 2015 17:16


Under en längre period har jag kunna fått som blåa naglar. Känt mig frusen och naglarna har blivit blå både på fingrar och på tår. Är detta inte underligt. Det tyckte jag och googlade självklart på det. Jag har googlat på det flera gånger, men då jag...

Av Maria - 11 juli 2015 15:13

Jag vet inte om det beror på Ritalinen eller om det "bara är jag". Men då jag tidigare inte har känt riktigt på det här sättet misstänker jag att det är ritalinen som gör det. Jag är extremt ljudkänslig för vissa ljud. Och att en helikopter ...

Av Maria - 11 juli 2015 10:21

Jag fundera lite på denna diagnos, OCD, tvångssyndrom. Jag frågade min vän lite om OCD då hon ställde frågan på man behövde en utredning för den diagnosen också. (Vilket man bör). Men å andra sidan känner man nog om man lider av denna diagnos, för de...

Presentation


Jag är Maria. Jag har diagnosen ADHD och dyslexi jag fick min diagnos den 8/6-15 . Jag skriver om det mesta, mitt vardagliga liv, faktatexter o.s.v det som faller mig in helt enkelt.

A. A. Milnes

 

Följ mig via bloglovin

Follow on Bloglovin

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Senaste inläggen

One Lovely blog award.

Min blogg har blivit utdelad en;

   

Länkar

Gästbok

Jorden

Besöksstatistik

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Följare

bloglovin

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se